Вести

Међународна наставничка олимпијада

Међународна наставничка олимпијада је највеће такмичење наставника на свету. Организује га едукативна платформа „Suraasa”. Ове године учествовало је око сто хиљада наставника из више од 8 хиљада школа и из више од деведесет земаља. Олимпијада је одржана 7. октобра 2023. године. Сваки учесник је имао одређени термин када полаже тест пред камерама како би се спречиле нерегуларности. Тест је општи, педагошки, не садржи питања у вези са стручним предметом. Садржи више од педесет питања и ради се сат времена. Тестиране су шест области: Наставнички план и програм, педагогија и технологија, Ангажовање ученика, Окружење за учење, Процена ученичког знања и подаци, Етика и вредности, Развој наставника и професионални развој.

Свака област је посебно вреднована. На крају су саопштени резултати по областима и обједињени резултат који одређује проценат наставника од којих су бољи. 
 
И наша школа је имала учесника на овом такмичењу. То је Андреја Павловић, наставник Математике. Крајњи резултат нашег Профе је 98%, што јасно показује да је у топ 2% наставника по резултатима, а у прве две области је у чак 1% најбољих наставника на такмичењу. 
 
С обзиром на то да је остварени резултат импозантан, наш наставник је добио позив за наставак школовања на Међународном наставничком универзитету (Internacional Teachers University). Честитамо на оствареном успеху, желећи му још много таквих!
 
FB_IMG_1699111838841b.jpg
 
FB IMG 1699314771067
 
FB IMG 1699111834626