Вести

Представљамо вам најбоље међу нама

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

     Одлуком Наставничког већа у четвртак, 6. јуна Вељко Драшковић, ученик 8/1, једногласно је изабран за ученика генерације. Он је у овим изазовним временима успео да докаже да су интелигенција, марљивост, упорност, лепо понашање и пристојност квалитети који красе изузетне. Током ових осам година школовања доказао је да је свестран, вредан, амбициозан и марљив. 

     Ишао је на такмичења из српског језика и књижевности, историје, географије, математике, физике, хемије, технике и технологије, француског језика, информатике и рачунарства, шаха, стоног тениса. Освојио је укупно 44 награде и 10 специјалних диплома. Представљајући школу, освојио је тринаест првих места, седамнаест других места и дванаест трећих места, као и две похвале.

     Чињеница је да је снажно мотивисан да учи и да напредује. Заинтересован је за различите области рада, о чему и говоре многобројне дипломе. Културан је, васпитан, одмерен и веома осећајан. Хоби су му путовања, шах и стони тенис. Поносни смо на њега и срећни јер школовање наставља у Смедереву, и то у Гимназији, смер ИТ.

СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ 

     Одлуком Наставничког већа у четвртак, 6. јуна Огњен Живојиновић, ученик 8/3, једногласно је изабран за спортисту генерације. Љубав према спорту, као и одлични услови за напредовање у сфери спорта у нашој школи, резултирали су низом награда. Упорношћу и дисциплинованим понашањем највише домета је пружио играјући за рукометну екипу школе на свим нивоима такмичења. 

     Спорт је веома важан у Огњеновом животу. Донео му је много успеха и пружио незаборавне тренутке славе на бројним такмичењима и у одбојци и атлетици. Захваљујући свим наведеним постигнутим резултатима, он је носилац дипломе „Доситеј Обрадовић” за физичко и здравствено васпитање. Добро усклађује редовно тренирање са школским обавезама, корачајући стазом успеха и одржавајући одличан општи успех. Желимо му да тако настави и у будућности!

Ucenik i sportista generacije 2024