Вести

Окружно такмичење у програмирању и управљању дроновима и мбот роботима серије 1 и 2 одржано у нашој школи

Окружно такмичење у програмирању и управљању дроновима и мбот роботима серије 1 и 2 одржано је у нашој школи у понедељак, 19. 2. 2024. године. Такмичење се одржава од претходне школске године у оквиру фестивала „Знањем за будућност” и налази се у званичном календару Министарства просвете. Организатор такмичења је Ротари клуб Београд Чукарица, а овогодишњи домаћини су Ротари клуб Смедерево, Ротаракт клуб Смедерево и ОШ „Др Јован Цвијић”. Ученици су се надметали у три такмичарске дисциплине: дрон, мбот робот серије 1 и мбот робот серије 2. Такмичење је отворила градоначелница Смедерева Јасмина Војиновић, а присутне су у име организатора поздравили Владимир Матић и Владан Николић. Директорка школе Светлана Михајловић пожелела је свим учесницима лепо дружење и успешне пласмане.

Учествовало је 12 школа са 21 екипом ученика из Пожаревца, Панчева, Качарева, Беле Цркве, Смедеревске Паланке и Смедерева. Наша школа освојила је два трећа места и пласирала се на републичко такмичење. 

 

ДИСЦИПЛИНА: ДРОН

ПРВО МЕСТО: ОШ „Свети Сава” Смедерево

ДРУГО МЕСТО: ОШ „Жарко Зрењанин” Бела Црква

ТРЕЋЕ МЕСТО: ОШ „Др Јован Цвијић” Смедерево

 

ДИСЦИПЛИНА: МБОТ РОБОТ 1

ПРВО МЕСТО: ОШ „Доситеј Обрадовић” Бела Црква

ДРУГО МЕСТО: ОШ „Жарко Зрењанин” Бела Црква

ТРЕЋЕ МЕСТО: ОШ „Др Јован Цвијић” Смедерево и ОШ „Свети Сава” Смедерево

 

ДИСЦИПЛИНА: МБОТ РОБОТ 2

ПРВО МЕСТО: ОШ „Олга Милошевић” Смедеревска Паланка

 

Нашу екипу чине Вељко Драшковић 8/1, Сергеј Драгутиновић 8/5, Лав Ракочевић 8/5 (дисциплина ДРОН) и Видак Драшковић 6/2 (дисциплина РОБОТ 1). Екипи је изузетну подршку дао њихов наставник Зоран Ђурић. Њима предстоји републичко надметање где ће своје знање одмерити са екипама из целе Србије. Честитамо им и бодримо их да буду успешни и на највишем нивоу такмичења.

 

Screenshot 20240220 001703 Gallery

Screenshot 20240219 225047 Gallery

Screenshot 20240219 225137 Gallery

Zahvalnica 9a