Вести

Додела диплома и награда најуспешнијим ученицима наше школе

У препуној сали Центра за културу додељене су награде најуспешнијим ученицима и матурантима Основне школе „Др Јован Цвијић” у уторак, 25. јуна 2024. године. Светлана Михајловић, директорка школе, уручила је посебне награде ученику генерације Вељку Драшковићу и спортисти генерације Огњену Живојиновићу.

На почетку свечаности директорка се обратила присутнима речима: 

     „Гете је говорио: „Што зовемо почетком, често је и крај. И докрајчити нешто значи отпочети”. Зато не стрепите од краја, већ се радујте новим почецима. Нек вам ова школа послужи као основа за све будуће походе. Она ће стајати ту, у Улици Др Јована Цвијића, на истом месту, са истим циљем да неким другим генерацијама послужи као основа. Зато не тугујте, већ сваки пут кад прођете поред ње, сетите се својих другова, наставника, своје школске клупе и ужине подељене са најбољим другом. Све те успомене остају међу овим зидовима и у вашим срцима, којима се увек са смешком можете вратити. Наш колектив је настојао да свакоме од вас буде подршка на академском почетку. Надам се да ћете поред знања о глаголима, Питагориној теореми, анатомији, географским појмовима из ове школе понети најбитније знање, знање о човечанству, емпатији и другарству. Пуштамо вас да летите даље, слободни као птице на лаганом поветарцу. Не одустаје ни када дођу олује, јер после њих летење буде слађе. Одрастање је дугачак пут, сложиће се многи да траје читав живот. Радујте се одрастању, драга децо, новим пријатељима, новим знањим и сачувајте овај делић живота. Сачувајте радознало дете у себи!” 

Ток приликом су одељењске старешине доделиле дипломе „Вук Караџић” најуспешнијим матурантима, а предметни наставници дипломе „Доситеј Обрадовић”. Након тога су уручене награде и дипломе свим ученицима који су освојили неко од прва три места на овогодишњим такмичењима Министарства просвете. Ове године је за награђене ученике обезбеђено чак 470 књига.

Захваљујемо се свим ученицима који су нас током ове школске године учинили поноснима, представљајући своју школу и град.

IMG 20240629 WA0001

FB IMG 1719611950875 1

IMG 20240629 WA0000

IMG 20240629 WA0002