Ђачки парламент

Дечја недеља 2014.

За дечију недељу, које се традиционално одржава у првој недељи октобра ђачки парламент наше школе је организовао богат програм.

У понедељак је био спортски дан, када су одржана спортска надметања из фудбала, кошарке, рукомета, одбојке и атлетике. Трајала су до краја недеље. У уторак је делегација наше школе (Теодора Живковић 8/1, Катарина Ботић 7/4 и наставник Борис Здравковић) присуствовала централној прослави Дечије недеље у Дому народне скупштине у Београду.

Једна од три основне школе из земље била је и наша. Тема овогодишње недеље је била „Свако дете срећног лица чува једна породица“. У среду је био дан, када су ученици и наставници мењали улоге и када су се ученици појавили у улогама предавача. У четвртак смо организовали хуманитарну акцију прикупљања школског прибора и наствних средстава за сирмашне ученике (скупљено око 2500, наставних средстава). И у петак је било велико финале, односно у школском дворишту је ђачки парламент организовао приредбу поводом Дечије недеље. У њој је било певања, глуме, плеса, смеха, игре и на крају заједничке журке на терену. Истовремено, су чланови ђачког парламента организовали радионицу са родитељима о томе како награђују и кажњавају своју децу, а ученицима првог разреда су честитку за полазак у школу делили бомбоне и балоне као вид подршке. У овој недељи је велики број ученика узео учешће.