Ђачки парламент

Спорт

У септембру, октобру,новембру , децембру и јануару смо организовали петком спортске утакмице између екипе наставника и ученика.

Смедеревска јесен 2012.

На почетку школске године, у септембру 2012. године су наши ученици у оквиру манифестације „Смедеревска јесен“ имали прилику да упознају ширу јавност и госте нашег града са својим радом.

Посета саветника амбасаде Норвешке

На наш позив гост наше школе био је Стемре Мортон, саветник амбасадора Краљевине Норвешке у Србији.

Дечја недеља 2012.

Почетком октобра 2012. Године смо обележили дечију недељу у дворишту школе где смо имали отворену радионицу са родитељима ученика првог разреда у вези тога како кажњавају и награђују своју децу.

Прва конференција

У Смедереву је 18.12.2012.године у Основној школи „Др Јован Цвијић“, на иницијативу Градског парламента ученика Смедерева одржана Прва конференција ђачких парламената централне Србије.

Квиз

У последњој недељи децембра смо организовали „Квиз знања“ у трпезарији школе.

Радионица

Географска секција наше школе наставља сарадњу са Дечијим одељењем Народне библиотеке у Смедереву. За време распуста 09.01.2013. године смо одржали радионицу под називом“ Природне непогоде и катастрофе“. У присуству 20-так ученика од 1 до 7 разреда смо за 90 минута упознали се са вулканима, земљотресима и торнадом.

Посета Ненада Максића

Данас (22.2.2013.) је нашу школу посетио Ненад Максић, познати рукометаш из Смедерева и члан Градског већа за спорт.

Посета делегације амбасаде Данске школи

Дана 28.02.2012. године делегација амбасаде Данске нас је обрадовала својом посетом. Двоје младих људи, испред данске амбасаде, Андреј Пласнић и Кристин Нилсон су ђаке наше школе упознали са образовним системом њихове земље.

Ђачки парламент и Црвени крст

Поводом недеље Црвеног крста, чланови Ђачког парламента наше школе уједно и волонтери Црвеног крста су делили флајере и разговарали са пролазницима на Градском тргу у среду 08.05.2013. године.