ОНЛАЈН ПРОБА ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Министарство просветеје донело  одлуку да спроведе онлајн тестирање које ће ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са могућностима рада од куће.

Ученици осмог разреда основних школа полагаће пробу мале матуре након Васкрса

  1. априла,тест из српског језика
  2. априла,тест из математике
  3. априла, комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.
Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који ће им проследти одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.
Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.
Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.
Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.
Детаљније информације о пробном тестирању могу се добити од одељењских старешина.

Ово тестирање представља симулацију, као да је то прави пробни испит, а циљ и сврха је да направимо пресек шта је раније научено и шта је сад у овим околнистима увојено од градива.